بهترین سایتهای ایرانی

بهترین سایتهای ایرانی

بهترین سایتهای ایرانی

بهترین سایتهای ایرانی

  • ۰
  • ۰

تعهدات پیمانکار یا شرکت سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت

تعهدات سازنده ساختمان به مراتب از تعهدات مالک بیشتر است. چرا که او ساخت پروژه را بر عهده دارد و هزینه ها را تقبل می‌کند. در بندهای مرتبط با تعهدات سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت به مواردی مثل اجرای صحیح پروژه و تحویل به موقع پرداخته و تعهدات مالک نیز اکثرا در مورد انتقال سند مشارکت در ساخت می باشد.

خیلی کلی اگر بخواهیم بگوییم ما باید برای مالک و سازنده که طرفین قرارداد هستند یکسری تعهداتی مشخص کنیم و از آن مهم تر برای هر یک از تعهدات ضمانت اجرایی هم مشخص کنیم. ضمانت اجرایی یعنی اگر طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرد چه می‌شود؟ قرارداد فسخ می‌شود؟ یا جریمه می‌شود؟ یا …. ؟

تعهدات سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت

مهمترین تعهداتی که سازنده در قرارداد مشارکت در ساخت دارد عبارت اند از :

تعهد به پرداخت تمامی هزینه های ساخت

اصلی ترین تعهد سازنده این است که کلیه هزینه های ساخت پروژه را بر عهده بگیرد مگر مواردی که دقیقا در قرارداد آورده شده و طرفین در مورد آنها توافق کرده اند.

کلیه هزینه های اداری و اجرایی ساخت از قبیل شهرداری‌ – نظام مهندسی – تهیه نقشه های اجرایی و چون ساخت – بیمه – مالیات – اداره ثبت – آتش نشانی – آزمایشگاه های مکانیک خاک – جوش و بتن – خرید انشعابات آب و برق و گاز اختصاصی – تامین مصالح و اجرا – و دیگر هزینه‌هایی که در عرف ساختمان سازی بوجود آید و در این قرارداد به آن اشاره نشده باشد بر عهده سازنده می باشد.

تعهد به ساخت پروژه طبق نقشه های توافق شده

طبیعی است که سازنده باید طبق نقشه های مصوب یا توافق شده بین طرفین ساختمان را ساخته و تحویل مالک دهد. اما گاهی اوقات برخی از مصالح شاید یا در بازار نباشد یا به هر دلیلی امکان استفاده از آن نباشد. مثلا مصوبه ای جدید مطرح می شود که سازنده نمی تواند نمای ساختمان را مطابق نقشه توافق شده بین طرفین اجرا کند. یا به عنوان مثال برخی مصالح که قبلا از خارج از کشور وارد می شده الان ورود آنها متوقف شده است. در این حالت چه باید کرد؟

در این حالت دو طرف مجدد یا توافق کنند یا از مصالح مشابه از نظر کیفیت و قیمت استفاده شود. اگر در هزینه ها ما به تفاوتی وجود داشته باشد محاسبه هزینه های آنرا بر عهده داور قرار می دهیم.

سازنده متعهد گردید که ساختمانی دقیقا مطابق با مشخصات فنی مندرج در نقشه‌های اجرایی و توافق شده بین طرفین احداث کند. در صورتی‌که مصالح تعیین شده در بازار موجود نباشد یا به هر دلیلی امکان استفاده از آن مصالح وجود نداشته باشد سازنده می‌تواند از مصالح مشابه از نظر قیمت و کیفیت با تایید مالک/مالکین استفاده کند. در صورتیکه سازنده خلاف این موضوع عمل کند بایستی نسبت به جبران خسارت مالک/مالکین اقدام نماید.

تعهد سازنده در مورد رعایت موارد ایمنی

کارگاه ساختمانی محلی مستعد بروز حوادث جانی و مالی است. بنابراین سازندگان بایستی موارد ایمنی و حفاظتی کارگاه های ساختمانی بر اساس مبحث دوازده مقررات ملی ساختمان رعایت کنند.

سازنده متعهد به رعایت کلیه موارد ایمنی و حفاظتی کارگاه و مباحث مقررات ملی ساختمان می باشد. چنانچه در زمان اجرای ساختمان خسارت جانی یا مالی به هرگونه اشخاص حقیقی یا حقوقی وارد آید مسئولیت آن تماما بر عهده سازنده بوده و مالک/مالکین هیچگونه مسئولیتی ندارند. پاسخگویی به زیان دیدگان و پرداخت خسارت و جرایم تماما بر عهده سازنده می‌باشد.

بکارگیری از افراد صاحب صلاحیت

هرچند در صورتیکه پروژه با هرگونه عیب و ایرادی چه در زمان ساخت و چه در زمان بهره برداری از واحدهای آپارتمانی مواجه شود سازنده باید پاسخگو باشد و هزینه برطرف کردن ایرادات نیز بر عهده اوست ولی به هر حال باید از افراد صاحب صلاحیت در پروژه استفاده کند.

سازنده متعهد گردید تا از افراد صاحب صلاحیت در اجرای پروژه استفاده کند در صورت هرگونه خسارت پاسخگویی و پرداخت هزینه های مرتبط با آن بر عهده سازنده می‌باشد.

تهیه بیمه نامه معتبر

همانطور که با خودرو بدون بیمه نباید حرکت کرد کارگاه نیز همینطور است و حتی یک‌ روز نیز نباید بدون بیمه باشد. سازنده به عنوان کارفرما در قبال افرادی که در کارگاه ساختمانی مشغول کار هستند و همچنین اشخاص ثالثی که برای آنها حادثه ای از جانب کارگاه ساختمانی رخ می‌دهد مسئول و متعهد است. بنابراین باید بیمه ای با پوشش کامل تعهدات تهیه کند.

سازنده متعهد می‌گردد تا بیمه کامل مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان و اشخاص ثالث و ساختمان های مجاور خریداری کرده و آنرا به تایید مالک برساند. در صورت هرگونه خسارت مالکین مسئولیتی نداشته و پاسخگویی به تمام اشخاص حقیقی و حقوقی بر عهده سازنده می‌باشد.

واگذار نکردن تعهدات قرارداد مشارکت در ساخت

طبیعی است که سازنده نمیتواند بدون اجازه مالک فرد دیگری را وارد قرارداد کند و تعهدات خود را به وی انتقال دهد. این مورد میتواند زمانیکه که کار تا مرحله ای پیش رفته و مالک بخش قابل توجهی از عرصه ملک را به سازنده انتقال داده رخ دهد. در این حالت سازنده با مالک در زمین شریک است و اگر حق واگذاری قرارداد را از او سلب نکنیم میتواند فرد سومی را به قرارداد آورده و خود به عنوان مالک با وی قرارداد مشارکت در ساخت ببندد.

سازنده متعهد و مسئول اجرای کامل پروژه بر اساس توافقات مندرج در این قرارداد بوده و حق واگذاری این قرارداد را در هر صورتی به غیر ندارد.

پرداخت مطالبات اشخاص

طرف حساب تمامی افرادی که در کارگاه ساختمانی مشغول بکارند شخص سازنده می‌باشد و پرداخت حق الزحمه اکیپ های اجرایی و مطالبات ارگان ها در صورتیکه مربوط به بعد از زمان تحویل ملک به سازنده باشد بر عهده شخص سازنده خواهد بود.

همچنین پرداخت جریمه های مربوط به تخلفات ساخت و اضافه بنا تماما بر عهده سازنده خواهد بود مگر در موارد خاص که دو طرف در مورد آن توافق کرده و صراحتا در قرارداد ذکر شده باشد.

سازنده متعهد گردید تا کلیه مطالبات اشخاص حقیقی و حقوقی و خسارات وارده به آنها را پرداخت کرده و مالک هیچگونه مسئولیتی در قبال اشخاص حقیقی و حقوقی و تخلفات احتمالی ساخت نخواهد داشت.

دیگر تعهدات سازنده در قرارداد مشارکت ساخت

  • سازنده متعهد گردید تا در انتهای کار نقشه های چون ساخت یا As built را تهیه کرده و در اختیار مالک قرار دهد.
  • سازنده متعهد به پرداخت هزینه‌ها و انجام کلیه امور مربوط به اداره ثبت برای دریافت سندهای تفکیکی آپارتمان‌های نوساز می‌باشد.
  • سازنده ملزم به تهیه طرح سه بعدی نما و فضاهای داخلی و اخذ تاییدیه مالک/مالکین می باشد.
  • سازنده متعهد می‌گردد درختان را طبق صورت جلسه تحویل ملک تحویل دهد. بدیهی است خسارات و جریمه های ناشی از بین رفتن درختان یا قطع آنها بر عهده سازنده خواهد بود.
  • در صورت فوت یا محجوریت سازنده ورثه یا نماینده قانونی ایشان ملزم به انجام تمام تعهدات ایشان می‌باشند.
  • هنگام تحویل آپارتمان باید انشعابات جدید آب و برق و گاز مجزا اخذ شده و دایر باشد سپس طی صورت جلسه ای تحویل آپارتمان ها صورت گیرد.

همچنین بخوانید مقاله مشارکت در ساخت امیرآباد ( کارگر )

 

 

 

 

 

  • ۰۳/۰۱/۳۰
  • tablo baneresfahan

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی