چایکاران لاهیجان چه نوع چای می نوشند
مسلما چایکار لاهیجانی چایی جز لاهیجان نخواهند نوشید
کلا هر کسی که چای لاهیجان بنوشند هیچ چای دیگری را نخواهد نوشید.
تی سنس از بهترین تولیدکنندگان چای لاهیجان می باشد
در ادامه به انواع چای سیاه لاهیجان می پردازیم :
چایکاران به هنگام چیدن چای از دو روش دستی و ماشینی استفاده می کنند.
روش دستی خود به دو روش چیدن با دست و چیدن با قیچی انجام می شود.
در گیلان بیشتر از روش دستی چیدن بهمراه قیچی استفاده می شود.
در این روش چای به دست آمده به سه درجه تقسیم می شود. درجه اول شامل بیش از 90 درصد برگ چای خالص،
و الباقی ساقه می باشد.
درجه دوم بیش از 75 دصد برگ چای و درجه سوم 60 درصد برگ چای و الباقی ساقه می باشد.
البته بسته به نوع تخمیر و جداسازی در کارخانه، چای به دست آمده دوباره در فیلتر های طبقه بندی شده تفکیک می شود
فروشگاه تی سنس مرکز فروش چای لاهیجان
این نوع چای سیاه که در درجه ی سوم قرار دارد و به چای قهوه خانه ای نیز معروف است،
بیشترین مصرف را در میان مردم ایران، بخصوص در استان گیلان دارد!
چرا که بیشتر از دیگر چای ها تولید می شود
و از طعم خوبی نیز برخوردار است. با توجه به این که بیشتر چای های درجه یک در بازار شامل افزودنی ها و نگهدارنده های خوراکی (و متأسفانه غیراستاندارد) هستند،
این نوع چای از سلامت بیشتری برخوردار بوده و از طعم اصیل تری نسبت به دیگر چای های درجه اول و دوم دارد!
همچنین به دلیل قیمت پایین و فراوانی در بازار، بیشترین استفاده را بین مردم گیلان داشته و میزان رضایت از این نوع چای نیز بسیار است.
این چای همان چای قلم است با این تفاوت که در کارخانه جات از روش خاصی برای حذف ساقه و دیگر ناخالصی ها استفاده می کنند.
از آنجایی که ظاهری مشابه چای سرگل دارد، تشخیص نوع آن کمی سخت بوده و کسی که شناختی از این نوع چای سیاه ندارد،
نمی تواند تفاوت میان آن ها را بفهمد. این نوع چای از کیفیت بالایی برخوردار بوده و چون جدید تر از انواع دیگر چای هاست،
هنوز نتوانسته جای خود را میان دیگر چای های موجود در بازار باز کند.
این نوع چای سیاه که در درجه ی دوم قرار دارد، کیفیتی نظیر چای سرگل دارد،
با این تفاوت که درصد خلوص آن کمتر می باشد و در کارخانه چای، توسط فیلتر های مخصوص جداسازی می شود.
زمان دم این نوع چای کمی بیشتر از چای سرگل بوده و از ماندگاری کمتری برخوردار است.
ولی اگر به روش درست و با آب مناسبی دم شود، از نظر طعم تفاوت چندانی با چای سرگل نخواهد داشت.
این نوع چای سیاه با بیشترین خلوص و با کمترین میزان ساقه و دیگر ناخالصی توسط فیلتر های مخصوص جدا سازی می شوند.
این نوع چای معمولاً ماندگاری بالایی دارد و 6 تا 12 ماه بدون افت کیفیت قابل نگهداری (به دور از رطوبت و در دمای اتاق) می باشد.
زمان دم کردن چای سرگل کمتر از بقیه بوده و رنگ و طعم آن نیز مطبوع تر می باشد.
میزان چای مصرفی در هر بار دم نیز کمتر از دیگر چای هاست.
- ۰۰/۱۱/۱۸